Consumentenvertrouwen nog historisch laag

Het CBS publiceerde maandag gegevens waaruit blijkt dat het toch al lage consumentenvertrouwen onder de hoogste inkomens begin dit jaar een omslag kende van overwegend positief naar negatief. Omdat inmiddels in alle inkomensgroepen het vertrouwen in de min staat, lijkt het devies liever sparen dan grote aankopen doen.

Onder meer vanwege de onzekerheid rond de schuldencrisis daalde het consumentenvertrouwen in een jaar tijd van -5 in 2011 naar -36 in het eerste kwartaal van 2012. Het dieptepunt lag in de laatste maanden van 2011 toen het CBS -38 noteerde, de sterkste daling en de laagste kwartaalwaarde ooit, aldus het CBS. Het CBS ziet voor het eerste kwartaal 2012 enig herstel, maar noemt ook de huidige score nog historisch laag.

columnisten & experts

Trackback-URL:

article
33486
Consumentenvertrouwen nog historisch laag
Het CBS publiceerde maandag gegevens waaruit blijkt dat het toch al lage consumentenvertrouwen onder de hoogste inkomens begin dit jaar een omslag kende van overwegend positief naar negatief. Omdat inmiddels in alle inkomensgroepen het vertrouwen in de min staat, lijkt het devies liever sparen dan grote aankopen doen. Onder meer vanwege de onzekerheid rond de […]
http://www.z24.nl/ondernemen/consumentenvertrouwen-nog-historisch-laag
14 mei 2012
CBS, economie
Ondernemen