Dexia is dichtbij verkoop Denizbank

Beide partijen willen volgens Dexia zo snel mogelijk tot een akkoord komen. Vorig jaar trok Sberbank zich nog terug uit de race om de Turkse dochter van Dexia. Begin april gaf de Russische bank echter aan toch weer interesse te hebben. Sberbank heeft volgens Belgische media ongeveer 3 miljard euro over voor Denizbank.

Dexia kwam vorig jaar in grote problemen door de schuldencrisis en moest door de Belgische en Franse overheid overeind worden gehouden. Het concern stootte eerder al zijn Belgische bank af.

Belfius

Het Belgische bankbedrijf gaat nu door het leven als Belfius en kreeg donderdag een ratingverlaging van kredietbeoordelaar Moody’s te verwerken. Die zette de kredietstatus van Belfius met een stap terug naar Baa1.

Volgens Moody’s is vooruitgang geboekt in de loskoppeling tussen Dexia Group en de Belgische bank. Die heeft volgens het ratingbureau waarschijnlijk echter meer tijd nodig dan gedacht om zijn liquiditeit, winstgevendheid en risico’s op orde te brengen.

columnisten & experts

Trackback-URL:

article
34578
Dexia is dichtbij verkoop Denizbank
Beide partijen willen volgens Dexia zo snel mogelijk tot een akkoord komen. Vorig jaar trok Sberbank zich nog terug uit de race om de Turkse dochter van Dexia. Begin april gaf de Russische bank echter aan toch weer interesse te hebben. Sberbank heeft volgens Belgische media ongeveer 3 miljard euro over voor Denizbank. Dexia kwam […]
http://www.z24.nl/ondernemen/dexia-is-dichtbij-verkoop-denizbank
24 mei 2012
economie, Moody's
Ondernemen