EU bepraat groei tijdens diner

Het is het eerste overleg met de nieuwe Franse president François Hollande erbij. De socialist gooide voorafgaand aan het overleg al een knuppel in het hoenderhok door openlijk te pleiten voor de invoering van euro-obligaties. Premier Mark Rutte is fel gekant tegen deze gezamenlijke leningen van de eurolanden. ,,Dit is echt iets wat Nederland kan tegenhouden. Wij zien niets in eurobonds en het leidt niet tot groei.” In Duitsland heeft Nederland een sterke medestander.

Rutte hamerde erop dat groei mogelijk is door de interne markt te verbeteren, niet door de begrotingstekorten van de landen te laten oplopen. Er zal onder meer gepraat worden over het verminderen van de werkloosheid, vooral die onder de jeugd. Concrete besluiten zullen er waarschijnlijk niet vallen, want het diner wordt gezien als een voorbereidingsoverleg voor de echte top eind juni. Dan moeten de knopen doorgehakt worden.

Rutte kwam als laatste binnen bij het overleg. Ongebruikelijker was dat de Spaanse premier Mariano Rajoy lopend naar het diner kwam, weliswaar omringd door de nodige kleerkasten.

columnisten & experts

Trackback-URL:

article
34395
EU bepraat groei tijdens diner
Het is het eerste overleg met de nieuwe Franse president François Hollande erbij. De socialist gooide voorafgaand aan het overleg al een knuppel in het hoenderhok door openlijk te pleiten voor de invoering van euro-obligaties. Premier Mark Rutte is fel gekant tegen deze gezamenlijke leningen van de eurolanden. ,,Dit is echt iets wat Nederland kan […]
http://www.z24.nl/ondernemen/eu-bepraat-groei-tijdens-diner
23 mei 2012
economie, Europese Unie, Mark Rutte
Ondernemen